در ایران بهجز شهرهای بزرگ که بیشتر ساختمان ها در آن به صورت آپارتمانی است، خانههای اغلب شهرها ویلایی و یک طبقه میباشند.سالهاست در مناطق مختلف ایران پهناور، از جنوب تا شمال و شرق تا غرب، در خانههای ویلایی و باغها و کلاً املاکی که دارای فضای باز هستند نردههای فلزی به شکل شاخ گوزن، روی دیوارها و دربها نصب میشوند. امروزه در ایران، این حفاظها تقریباً همانند آجر و سیمان، جزء مصالح ساختمانی برای معماری و ساختمانسازی به شمار میروند.
نامگذاری این نردهها براساس شکل آنها صورت گرفته است. البته حفاظ شاخگوزنی را با نامهای دیگری مانند حفاظ خارپشتی و حفاظ بوته خاری نیز میشناسند.
حفاظ شاخ گوزنی جزء حفاظهای نسل جدید به شمار میرود و دقیقاً به این شکل، قدمت چندانی ندارد. بیشتر برای منازل و ساختمانهایی که دارای فضاهای باز مانند حیاط، بالکن یا حیاط خلوت میباشند به کار میرود. به علت زیبایی، استحکام، قابلیت ساخت برای انواع طول و عرض و ارتفاع و تراکم، و مقدار افزایش امنیت، با اقبال عمومی رو به رو شده است. درواقع میلگردهای نوکتیز جوش خورده با تراکمی که دارند به کسی که بخواهد از آنها عبور کند آسیب میرسانند و مانع عبور میشوند و اینچنین ساختمان شما را امن نگه میدارند.
استحکام زیاد
نصب سریع
امنیت بالا
ظاهر زیبا
کسب تائیدهی پلیس امنیت
قیمت مناسب
میلگردهای بکار رفته در
حفاظ لیلیوم چه سایزی باید داشته باشند ؟
در تولید و ساخت نرده لیلیوم از میلگرد نوردی سایز ۱۰ میلیمتر استفاده میگردد که سایز مناسبی برای این نوع حفاظ میباشد. شاید در ابتدا بنظر برسد که این سایز ضعیف میباشد و شاید بتوان آنرا خم کرد یا برید که این زیاد درست نیست زیرا شاخه های درهم پیچیده با تعدادزیاد به یکدیگر جوش شده اند.
با توجه به عرض حدودا ۵۰ سانتی حفاظ عملا امکان ایستادن روی دیوار و بریدن یا خم کردن حفاظ ها عملا امکان نداشته. خم کردن یا بریدن شاخه های درهم پیچیده احتیاج به یک محیط خلوت بدون عبور و مرور و زمان زیاد احتیاج دارد که همراه با تولید صدا نیز میباشد و عملا کار بسیار سخت و زمان گیری میباشد. به همین علت سارقان حتما ازعبور از روی دیوار هایی که
نرده لیلیوم بر روی آن نصب شده خودداری کرده و صرف نظر میکنند و معمولا سراغ دیوارهای بدون محافظ میروند.
در جوشکاری معمولی با الکترود روکش دار بعد از جوشکاری به دو دلیل باید گل جوش از محل جوشکاری زدوده و تمیز شود.
وجود گل جوش باعث جلوگیری از دیده شدن جوش اصلی میگردد و احتمال وجود جوش کرمو وجود دارد لذا حتما باید گل جوش زدوده کردد تا از استحکام جوش اطمینان حاصل نمود.
باقی ماندن گل جوش روی محل جوش باعث میشود که رنگ بصورت کامل به سطح کار نچسبد.به همین دلیل به مرور زمان با انبساط و انقباض بوجود آمده در اثر سرما و گرما گل جوش کنده شده و
حفاظ از همانجا زنگ زده و باعث پوسیدگی میشود
حفاظ لیلیوم از شاخه های زیادی ساخته و تولید میشود و تعداد خال جوش ها بسیار زیاد میباشد.تمیز کردن گل جوش با تعداد زیاد در کار و زوتیا کار بسیار سختی ایست و جوشکارها در جوشکاری
حفاظ تقریبا هیچ وقت گل جوش را تمیز نمیکنند و این موضوع باعث میشود جوش های کرمو و ضعیف از دید پنهان بمانند و رنگ هم بخوبی روی کار نمیچسبد.
به دلایل فوق ما درشرکت آهن سازه از جوشکاری با روش تحت گاز co2 استفاده مینماییم.در جوشکاری تحت گاز عملا گل جوش وجود ندارد و جوشکاری بسیار تمیز و محکم میباشد.
علاوه بر روش جوشکاری دوطرفه بودن جوشه نیزدر استحکام حفاظ بسیار مهم میباشد که این مورد هم در شرکت آهن سازه بصورت دوطرفه اجرا میگردد.
جوش الکترود ترد میباشد و همچنین به علت اینکه به صورت خال جوش اعمال میشود بر اثر تکانهای شدید بهراحتی میشکند و به دلیل داشتن گل جوش باعث مشکلاتی در زمان رنگ آمیزی میشود؛ اما جوش نرم هست و قابلیت اجرای دوطرفه را دارا می باشد و همچنین به دلیل نداشتن گل جوش از مناسب ترین نوع جوش برای تولید حاظ می باشد که مشکلات بعد از رنگ آمیزی را مرتفع می سازد.