تعداد شاخه اصلی در یك طول دو متری را تراكم میگویند و هرچه این تعداد بیشتر باشد یعنی فاصله میله ها كمتر بوده و كیفیت بهتری دارد.شاخك های اصلی بلندتر از بقیه شاخه ها هستند و ارتفاع حفاظ با آنها سنجیده میشود. مثلا در یك نرده با تراكم سیزده تعداد شاخه های اصلی در دو متر سیزده عدد است. فاصله تقریبی میلگردها هم از تقسیم نمودن طول نرده كه دو متر است بر تراكم كه سیزده است بدت میاید.
حفاظ شاخ گوزنی - طریقه نصب
تعداد شاخه اصلی در یک طول دو متری را تراکم میگویند و هرچه این تعداد بیشتر باشد یعنی فاصله میله ها کمتر بوده و کیفیت بهتری دارد.شاخک های اصلی بلندتر از بقیه شاخه ها هستند و ارتفاع حفاظ با آنها سنجیده میشود. مثلا در یک نرده با تراکم سیزده تعداد شاخه های اصلی در دو متر سیزده عدد است. فاصله تقریبی میلگردها هم از تقسیم نمودن طول نرده که دو متر است بر تراکم که سیزده است بدت میاید. در مثال فوق فاصله بین شاخه های اصلی حدود ۱۵ سانتیمتر است.شاخ های اصلی بطور مستقیم به شاسی کار جوشکاری میشوند. ارتفاع شاخه های اصلی برابر ارتفاع نرده است و شاخکهای فرعی به آنها جوشکاری میشوند.
بعضی از تولیدکنندکان شاخه های فرعی را هم جزو تراکم اعلام میکنند. معمولا تراکم هایی که بیشترا از ۱۳ ردیف اعلام میشند ب احتساب شاخه های فرعی میباشد.این تراکم ها گاها تا ۲۰۰ و بالاتر هم اعلام میشود که بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و در واقع شمارش تمام قطعات ریز و درشت میباشد.خلاصه اینکه بصورت رایج تراکم موجود برای حفاظ شاخ گوزنی ۷ تا ۱۳ ردیف صحیح میباشد.مثلا تراکم ۱۴ احتمالا همان تراکم رایج ۷ است که با احتساب شاخه های کوچک میان آن ۱۴ ردیف اعلام میشود. شاخه های اصلی که در شمارش جزء تراکم محسوب میشوند باید دارای دو خصوصیت باشند.
به صورت مستقیم به شاسی جوش شده اند و شاخه های فرعی به آنها جوشکاری و متصل میشوند.
ارتفاع آنها برابر با ارتفاع نرده میباشد.
محاسن و معایب حفاظ شاخ گوزنی نست به نرده های سنتی چیست ؟
نرده شاخ گوزنی به دو دلیل بیشتر از مدل های سنتی و کلاسیک تقاضا دارد.
از نظر حفاظتی و امنیتی بسیار بیشتر از نرده سنتی و کلاسیک توانایی حفاطت و حراست دارند.
مدلهای سنتی بیشتر شبیه میله های زندان هستند و تنوع خاصی ندارند.ولی نرده شاخگوزنی زیبا هستند.
اگر در ارتفاع و تراکم مناسبی انتخاب شود ارزش دکوراتیو نیز خواهد داشت.
شباهتش به شاخ گوزن زیبایی خاصی به آن داده است.در صورتی که گیاهان رونده ای مثل یاس در پای دیوار کاشته شوند و روی نرده شاخ گوزنی کشیده شوند زیبایی فوقالعاده و محصور کننده ای به محیط میدهند.
موارد مربوط به نوع جوشکاری :
جوشکاری با دستگاه معمولی و الکترود روکشدار
جوش یکطرفه یا دو طرفه در نقاط اتصال
نرده شاخگوزنی از شاخک های اصلی و فرعی زیادی ساخته میشود. همه شاخه ها ی اصلی به شاسی و شاخک های فرعی به شاخ های اصلی جوش میشوند. به همین علت نقاط جوش زیادی بوجود میاید. جوش یکطرفه یک اتصال بسیار ضعیف محسوب میشود و در صورت وارد شدن فشار از جهت مخالف به سهولت شکسته مشود. جوشها حتما باید دو طرفه باشند تا از استحکام کافی برخوردار باشند.در صورت استفاده از روش جوشکاری با الکترود روکشدار باید گل جوش در این نقاط حتما تمیز شود. بعلت وجود نقاط جوش بسیار زیاد و شاخهای در هم پیچیده، عملا تمیز نمودن گل جوشها بطور کامل بسیار سخت و بعضا امکانپذیر نیست. وجود گل جوش باعث میشود رنگ بصورت کامل به سطح کار نچسبد. بعدها از همین نقاط که ضعف عمده ای در رنگ بشمار میرود شروع به زنگ زدگی و در نتیجه پوسیدگی میشود.
بدلایل گفته شده فوق ما در آهن سازه از روش جوشکاری تحت گاز co2 استفاده میکنیم که بجای الکترود روکشدار از سیم جوش استفاده میشود. در این روش گل جوش وجود ندارد و سطح کار در نقاط جوش بسیار تمیز و عاری از هرگونه آلودگی میباشد.
نوع رنگ و روش رنگ کاری :
رنگ کاری حفاظ شاخ گوزنی به دو روش انجام میگیرد
رنگ کاری با روش الکترواستاتیک کوره ای
رنگ کاری معمولی با پیستوله و رنگ مایع
کیفیت رنگ و روش های رنگ کاری در قیمت تمام شده نرده شاخگوزنی بسیار تاثیر دارد. نرده هایی که با قیمت های بسیار پایین عرضه میشوند با رنگ مایع با کیفیت بسیار ضعیف رنگ میشوند. اگر نرده ها با رنگ مایع رنگ شود در سه مرحله زدزنگ، آستر و رنگ اصلی انجام شود و در هر مرحله زمانی برای خشک شدن رنگ لازم است.در زمستان و هوای سرد زمان خشک شدن رنگ در هر مرحله طولانی تر خواهد بود.در بیشتر مواقع جهت کاهش قیمت تمام شده و تسریع در زمان رنگ کاری مرحله آستری و زد زنگ را عملا حذف میشود.اینگونه رنگ کاری زیر تابش مستقیم نور خورشید دوام زیادی ندارد و زود از بین میرود. رنگ نمودن مجدد نرده ها بعلت وجود شاخه های زیاد کار راحتی نخواهد بود.بدلایل فوق در آهن سازه از رنگ کوره ای استفاده میشود.مناسب ترین روش رنگ برای نرده شاخگونی کوره ای الکترو استاتیک میباشد.در این روش رنگ بصورت پودر جامد بر سطح کار پاشیده میشود.سپس در دمای مناسب پخت میگردد.
رنگ کوره ای بسیار با دوام است و قابل مقایسه با رنگ معمولی نیست.
حفاظ شاخ گوزنی از آهن سازه
با توجه به مواردی که در بالا گفته شد عوامل مهم و تاثیر گذار در قیمت شاخگوزنی بطور خلاصه بشرح ذیل است:
وزن و کیفیت میلگرد بکار رفته
روش رنگ کاری و کیفیت و نوع رنگ
روش جوشکاری و نوع الکترود یا سیم جوش مصرفی
ارتفاع و تراکم و تعداد شاخه های اصلی و فرعی
در آخر نوشته چند مورد مهم و کارآمد برای خرید نرده شاخگوزنی را ارایه میدهیم البته قبل از آن لازم است بصورت خلاصه هزینه های تولید نرده را بدانیم.
برای افزایش امنیت ساختمان خود اقدام به نصب حفاظ شاخ گوزنی نمایید
در ایران بهجز شهرهای بزرگ که بیشتر ساختمان ها در آن به صورت آپارتمانی است، خانههای اغلب شهرها ویلایی و یک طبقه میباشند.سالهاست در مناطق مختلف ایران پهناور، از جنوب تا شمال و شرق تا غرب، در خانههای ویلایی و باغها و کلاً املاکی که دارای فضای باز هستند نردههای فلزی به شکل شاخ گوزن، روی دیوارها و دربها نصب میشوند. امروزه در ایران، این حفاظها تقریباً همانند آجر و سیمان، جزء مصالح ساختمانی برای معماری و ساختمانسازی به شمار میروند.
نامگذاری این نردهها براساس شکل آنها صورت گرفته است. البتهنرده محافظ را با نامهای دیگری مانند حفاظ خارپشتی و حفاظ بوته خاری نیز میشناسند.
تاریخچهی حفاظ شاخ گوزنی
حفاظ شاخ گوزنی جزء حفاظهای نسل جدید به شمار میرود و دقیقاً به این شکل، قدمت چندانی ندارد. بیشتر برای منازل و ساختمانهایی که دارای فضاهای باز مانند حیاط، بالکن یا حیاط خلوت میباشند به کار میرود. به علت زیبایی، استحکام، قابلیت ساخت برای انواع طول و عرض و ارتفاع و تراکم، و مقدار افزایش امنیت، با اقبال عمومی رو به رو شده است. درواقع میلگردهای نوکتیز جوش خورده با تراکمی که دارند به کسی که بخواهد از آنها عبور کند آسیب میرسانند و مانع عبور میشوند و اینچنین ساختمان شما را امن نگه میدارند.
حفاظ شاخگوزنی چه مزیت هایی دارد؟
استحکام زیاد
نصب سریع
امنیت بالا
ظاهر زیبا
کسب تائیدهی پلیس امنیت
قیمت مناسب