حفاظ شاخ گوزنی یكی از شاخص ترین انواع حفاظ دیوار است ، این گونه از نرده حفاظ با استفاده از كمترین طراحی و به شكل ساده ساخته شده و هنوز هم به دلیل پایین بودن قیمت حفاظ شاخ گوزنی طرفداران بسیاری دارد. حفاظ شاخ گوزنی در 3ردیف اصلی و 3ردیف فرعی ساخته و تولید میشود. از آنجا كه تولید حفاظ شاخ گوزنی با توجه به دستگیر نبودن و آسان جوش دادن برای یك جوشكار راحت است و به زبان خودمانی تعداد زیادتری تولید میكند قیمت حفاظ شاخ گوزنی نصبت به دیگر حفاظ ها پایینتر است.
درست مانند تمامی قسمتهای دیگر نمای ساختمان، رنگآمیزی حفاظ شاخ گوزنی نیز بسیار حائز اهمیت است. رنگآمیزی حفاظ شاخ گوزنی، جدای از زیباسازی نمای ساختمان، از زنگ زدن و خوردگی حفاظ شاخ گوزنی جلوگیری نموده و باعث افزایش دوام و طول عمر آن میگردد.این محصول در رنگهای متنوع و با توجه به نمای ساختمان، نصب و استفاده میشوند. با این وجود طبیعی است که رنگ سفید طرفدار بیشتری دارد.مانند رنگآمیزی سایر فلزات، در رنگآمیزی حفاظ شاخگوزنی نیز نکاتی وجود دارد که تعیین کنندهی کیفیت رنگآمیزی است.



حفاظ شاخ گوزنی با چه رنگهایی تولید میشود؟
پیش از رنگآمیزی، سطح حفاظ شاخ گوزنی باید کاملاً صاف و بدون خلل و فرج، سطوح زائد، برجستگی و زنگزدگی باشد تا رنگآمیزی با کیفیت خوبی انجام شود. برای از بین رفتن خلل و فرج و برجستگیها معمولاً ابتدا سمباده کشیده میشود و در صورت نیاز بتونهکاری نیز خواهد شد. سپس رنگآمیزی انجام میشود.
حفاظ شاخ گوزنی دارای مشخصات فنی ساخت مانند ارتفاع، تراکم (تعداد ردیف در هر شاخه) و رنگآمیزی نیز میباشد که در تعیین قیمت حفاظ شاخ گوزنی برای ساختمان نقش دارند. در این بین تراکمهای ۱۱ تا ۱۵ ردیف در هر شاخه، معمولاً ساخته شده و موجود هستند و ارتفاع آن بستگی به کار و نیاز مشتری دارد.
برای اتصال میلگردهای حفاظ شاخ گوزنی، از دو نوع جوش الکترود و جوش CO2 استفاده میشود و این فاکتور نیز در تعیین قیمت حفاظ شاخ گوزنی نقش دارد. میلگردها به طریقی به هم جوش خواهند خورد که هرکدام به یک سمتی رشد کرده و دارای آرایش منظمی باشند و مانع عبور انسان و حیواناتی مثل گربه شوند.
رشد استفاده از حفاظ شاخ گوزنی در ایران به این دلیل بود که سیستمهای سنتی که برای افزایش ایمنی ساختمان به کار میرفت، با نمای امروزی همخوانی کافی نداشته و این میزان ظرافت و زیبایی و همچنین ضریب امنیت بالا نداشتند. همچنین بهاء تمام شده قیمت حفاظ شاخ گوزنی نیز از سایر نرده ها مناسبتر است. به همین علت معماران به این نتیجه رسیدند که باید نسل جدیدی از حفاظها وجود داشته باشد که هم به امنیت و هم زیبایی نمای ساختمان کمک کند. بنابراین حفاظهای شاخ گوزنی ساخته و به بازار عرضه شدند که در صنعت ساختمان مورد استقبال قرار گرفتند.
تأثیر حفاظ شاخ گوزنی بر زیبایی ساختمان:
با ارتقای سطح دانش معماری در کشور، شاهد رشد چشمگیری در زیبایی نمای ساختمانها و استفاده از مصالح متنوع برای این کار هستیم. یکی از مصالح ساختمانی که برای زیبایی نمای ساختمان استفاده میشود و از قیمت بسیار مناسبی نیز برخوردار بوده حفاظ شاخ گوزنی است. در واقع با جوش دادن میلگردهای نوک تیز به شکلی مانند شاخ گوزن، و نصب بر روی دیوار و رنگآمیزی زیبای متناسب با رنگ نمای ساختمان، یکی از مصنوعات زیبا و چشمنواز دنیای معماری حاصل میشود که جدای از امنیت، چشم هر رهگذری را به خود جلب میکند. در واقع حفاظ شاخ گوزنی را میتوان جزء بهترین تکنیکهای نسل جدید برای زیباسازی ساختمانها دانست که یکی از انواع حفاظ ساختمان به شمار رفته، طول عمر زیادی نیز دارد و نیازمند تعمیر و نگهداری نیز نمیباشد و اینکه قیمت حفاظ شاخ گوزنی نسبت به سایر محصولات مشابه بسیار مناسبتر است.




حفاظ شاخ گوزنی برای انواع نماهای کامپوزیت، سنگی یا فلزی قابل پیادهسازی است. سازنده میتواند با تغییر ارتفاع و تراکم، حفاظ شاخ گوزنی را کاملاً مطابق سلیقهی خریداری که سفارش ساخت حفاظ ساختمان را داده، بسازد تا با نمای ساختمان وی همخوانی کاملی داشته باشد.
مراحل ساخت حفاظ شاخ گوزنی:
ساخت حفاظ شاخ گوزنی، با توجه به سفارش و نیاز خریداران و نوع دیوار ساختمانی که نرده و حفاظ باید نصب گردد در ابعاد مورد نیاز وی قابل ساخت و تولید است.
ساخت حفاظ شاخ گوزنی همانند ساختن سایر انواع حفاظ ساختمان دارای مراحلی به شرح زیر است:
ابتدا سازنده حفاظ به خریداری میلگردها از سازنده میلگرد و انتقال آنها به محل تولید حفاظ و ساخت حفاظ شاخ گوزنی اقدام میکند. سپس میلگردهای خریداری شده در سایزهای متفاوت و مطابق نیاز برای ساخت
حفاظ شاخ گوزنی برشکاری میشوند (باید از گیوتین استفاده شود تا شاخههای اصلی و فرعی و شاخکهای کوتاه بصورت زاویهدار بریده شده و به اندازه کافی تیز و برنده باشند). جهت شکلدهی و خمکاری قطعات حفاظ، از دستگاه پرس استفاده میکنند.
پس از خمکاری و شکلدهی، قطعات آماده شده تحویل جوشکار خواهند شد تا اتصال قطعات براساس سفارش مشتری انجام شود (براساس تراکم، ارتفاع و چیدمان منظم سفارش شده). سپس مرحله پخت در کوره میرسند. بعد از انجام جوشکاری و رنگآمیزی پس از پاشیدن رنگ پودری، حفاظ داخل کوره پخت شده و در انبار قرار میدهند. در این مرحله کار ساخت به پایان رسیده و حفاظ شاخ گوزنی ساخته شده آماده حمل به مکان نصب و انجام کارهای نصب حفاظ ساختمان بر روی دیوار یا درب است.