حفاظ شاخ گوزنی دارای شاخه های در هم تنیده ای همانند خار یا شاخ گوزن می باشد. این حفاظ ها از جدید ترین مدل های حفاظ و صد البته از بهترین نوع آن به عناون حفاظ دیوار ساختمان است. در بعضی موارد با توجه به محل قرار گیری حفاظ می توان از آن برای حفاظ پنجره هم استفاده كرد.حفاظ شاخ گوزنی هم به عنوان نرده كاربرد دارد و هم امنیت ساختمان را حفظ می كند.
رنگ کردن
حفاظ با روش الکترواستاتیک کوره ای یا با روش معمولی رنگ مایع؟ در روش معمولی نرده ها در سه مرحله پرداخت می شوند: مرحله ی ضد زنگ، مرحله ی رنگ آستر و مرحله ی رنگ آمیزی اصلی. پس از هر مرحله حفاظ ها باید خشک شوند و سپس مرحله ی بعدی انجام می شود. یکی از مشکلات این روش این است که در فصل زمستان زمان خشک شدن بسیار طولانی تر از انتظار می شود.
میل گرد 8 میلیمتری یا 10 میلی متری؟ میل گرد حفاظ های شاخ گوزنی در دو ضخامت 8 و 10 میلیمتری موجود هستند. میل گرد های 10 میلیمتری نسبت به 8 میلیمتری برتری هایی دارند. برای مثال میله های نازک تر باعث خلوت دیده شدن حفاظ و زیبایی کم تر می شود. به علاوه ضخامت کم تر موجب می شود که سطح مقطع بین اتصالات کم تر باشد و اتصالات ضعیف و شکننده شوند. بنابراین میلگرد 8 میلی متری به خاطر نازکی از استحکام پایین تری برخوردار است.
جوش کاری یک طرفه یا دو طرفه؟ از آن جا که
حفاظ شاخ گوزنی نقاط جوش خوردگی زیادی دارد، قوی بودن نوع جوش خوردگی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و تاثیر مستقیم در استحکام نرده خواهد گذاشت. در این میان جوش دو طرفه بسیار قوی تر از جوش یک طرفه است.
جوش کاری به روش الکترود یا CO2؟ در روش جوشکاری معمولی با الکترود، پس از اتمام جوش کاری باید حتما گل جوش ها تمیز شوند. اما از آن جا که حفاظ شاخ گوزنی دارای شاخه های متعدد و نقاط جوش بسیار زیاد است، تمیز کردن گل جوش ها کاری بسیار دشوار و عملا غیر ممکن و دشوار است. بنابراین روش جوشکاری تحت گاز CO2 به شدت توصیه می شود. در روش CO2 به جای استفاده از الکترود روکشدار، از سیم جوش استفاده می شود. در این روش خبری از گل جوش نیست و سطح جوشکاری کاملا یکنواخت و عاری از هر گونه آلودگی است.
گاها دیده میشود که برای کاهش
قیمت حفاظ ها، مرحله ی ضد زنگ و آستر حذف می شود و تنها یک لایه رنگ روی نرده ها قرار می گیرد. این نوع نرده ها مقاومت بسیار پایینی در برابر آب و هوا های مرطوب و یا خیلی آفتابی دارند و به سرعت می پوسند. اما در روش کوره ای، رنگ به صورت پودر روی نرده ها پاشیده می شود و پس از آن حفاظ در کوره می پزد. این نوع رنگ مقاومت بسیار بالاتری در مقابل آب و هوای شدید دارد.